The Florida Gulf Coast
A virtual tour by Beach Directory
The area north of Clearwater

Här i Florida får vi mycket besökare på sommaren, särskilt från Europa. Men vintern (Januari till April) är den riktiga högsäsongen. Längs kusten i Florida Panhandle är det tvärtom - sommaren (Maj till September) är högsäsong. Om du likson jag gillar soliga dagar med flera mil av nästan öde stränder, med en temperatur på +5 till +15 grader, då kommer du också att gilla vintersäsongen i Panhandle.
Sand Dunes at Navarre

Navarre Beach sand dunes

The Panhandle erbjuder gammalt och nytt - Pensacola har en historia som sträcker sig 400 år bakåt, medans Destin (se bild nedan) var en liten fiskeby tills ganska nyligen.

Sand Dunes at Navarre

Destin - a great place for fishing
and watersports of all kinds

Florida Panhandle har oflera stränder som rankats av "Dr Beach" som bland de 20 bästa i USA under de sista åren. Dr. Beach kommer med ny lista varje år, med Panhandle-stränderna är konsekvent bland de 20 bästa.

Perdido Key, Grayton Beach och St. Joseph Peninsula State Park har alla varit på listan. "Travel Magazine" rankade St. Andrews i Panama City Beach som "Världens Bästa Strand".

Om du besöker Florida Panhandle, besök då några av dessa spektakulära stränder....du kommer inte att ångra dig!

Florida Panhandle kallas även "the other Florida" eftersom det är så olikt resten av Florida. Klicka här för att få reda på mer om denna unika region.

St. Andrews State Park

St. Andrews State Park
Panama City Beach parasailing

Panama City Beach parasailing


BAKÅT


TILL BEACH DIRECTORY FRAMSIDAN


FRAMÅT


Return to the Beach Directory main page

ADVERTISE WITH US