The Florida Gulf Coast
A virtual tour by Beach Directory
The area north of Clearwater

Tarpon Springs Sponge Docks

Tarpon Springs Sponge Docks

Photo courtesy of Tarpon Springs Chamber of Comm.
  Innan vi åker vidare söderut, låt oss åka norröver och göra en snabb-visit i Dunedin, Tarpon Springs och Crystal River, områden som Beach Directory inte täcker. Men vi älskar dessa områden, och åker ofta dit på besök.

Dunedin grundlades av invandrande skottar. Lokalbefolkningen är mycket stolta över sin pittoreska huvudgata. Den 65 kilometer långa Pinellas Trail korsar huvudgatan, och många människor använder den för att anlända i Dunedin på cykel, rollerblades eller till fots.

Tarpon Springs, grundlagt av invandrande grekiska svampdykare, har som huvudattraktion den gamla svamphamnen ("Old Sponge Docks"), där det fortfarande finns en stor och aktiv uppsättning av svampfiskebåtar.

Längre norrut finner du Weeki Wachee, Homosassa Springs, Crystal River och Fanning Springs, där manatees (se bild nedan) och svala färskvattenskällor återfinns. Det finns många guider i Crystal River och på andra orter som tar dig ut för att dyka eller snorkla med manatees.En underbar upplevelse!

Om du vill ha mer information om Citrus Län ("Cirtus County") och Crystal River, besök då sajten Citrus Directory (ingen anknytning till Beach Directory).

Alla orter som nämnts på denna sida är inom bekvämt köravstånd från Gulf Beaches of Tampa Bay. Du kan besöka Dunedin and Tarpon Springs på en halv dag, ochsimma med manatees på en heldagsresa till Crystal River.

En Florida manatee

Florida manatee

Fannings Springs...aaahh!

Fannings Springs

Nu åker vi över den berömda Sunshine Skyway Bridge (see bild nedan), som förbinder Pinellas Län ("Pinellas County") till Manatee Län ("Manatee County)...

Det finns gott om delfiner i Tampa Bay området.
De dyker upp där du minst anar det !


there are plenty of dolphins in the Tampa Bay area

 
Sunshine
Skyway Bridge


Sunshine Skyway Bridge


Photo © Aerial Innovations, Inc.


BAKÅT


TILL BEACH DIRECTORY FRAMSIDAN


FRAMÅT


Return to the Beach Directory main page

ADVERTISE WITH US


Entire site, © 1999 - 2021 Logical Sites, Inc.

Website terms of use, copyright notices, privacy policy and other legal notices