The Florida Gulf Coast
A virtual tour by Beach Directory
The area north of Clearwater

Shell hunting along the beach on Sanibel Island

På jakt efter snäckor
på Sanibel Island
  Sanibel-området, som innefattar Sanibel Island, Captiva, och Gasparilla Island, är ett väldigt populärt resmål. Lokalbefolkningen har gjort allt för att hålla turistströmmen stången: det kostar $3 att åka över den enda bron, logi kostar märkbärt mer än i närliggande orter...men folk bara fortsätter att åka till Sanibel. Kanske det är det att Sanibel är så unikt som gör att folk fortsätter att åka dit?

Sanibel Island har inte särskilt många bra snäckor kvar på stränderna (annat än efter att en storm sköjt upp nya). För att få tag på riktigt bra snäckor måste du åka båt till en av den mindre öarna, t ex till lugna och stilla Gasparilla Island.

Fort Myers Beach är helt annorlunda än Sanibel. Det är en ung stad, och "snowbirds" (säsongsboende nordbor), semestrande universitets-studerande samt folk från andra delar av Florida gör att befolkningsmängden 10-dubblar under vintern.

Fort Myers, vilken inte är samma ort som Fort Myers Beach, är inte så semesterortsbetonad som Fort Myers Beach. Thomas Edison byggda sin vinterbostad här något över 100 år sedan, och övertygade sin gode vän Henry Ford att bygga sin vinterbostad på tomten bredvid. Bostäderna ligger vackert på Caloosahatchee River. Det är inte svårt att se varför Edison valde att tillbringa sina vintrar här.

Fort Myers Beach

Fort Myers Beach

Edison home i Fort Myers

Edison home in Fort Myers

Vidare till Naples och Marco Island...


BAKÅT


TILL BEACH DIRECTORY FRAMSIDAN


FRAMÅT


Return to the Beach Directory main page

ADVERTISE WITH US