The Florida Gulf Coast
A virtual tour by Beach Directory
The area north of Clearwater

Naples var USA:s snabbast växande ort på 1980-talet. Man frapperas fortfarande av att det flesta byggnader i Naples-området är förhållandevis så pass nya.

Naples har även lyckats bevara det gamla: Old Naples Pier och Historic Fifth Avenue South är populära platser att besöka. Längs Fifth Avenue finner du lite dyrare butiker, gallerier och fina restauranger. Naples kallas också "USA:s golfhuvudstad": det finns över 40 banor i området. Naples är värt ett besök, och har även logi till rimligt pris utanför de dyra lyxhotellen. Låt dig således inte skrämmas av att det ser dyrt ut i Naples!

 
Old Naples Pier at night

Old Naples Pier nattetid

Du kan inte komma längre söderut på Florida's Golfkust än till Marco Island. Det finns mycket att göra förutom de vanliga strandaktiviteterna, och är således ett bra semestermål för familjer. Gillar du fiske så har du också kommit rätt: det finns 10,000 små öar i området och gott om fisk.

Det faktum att Marco Island ligger i närheten av Everglades (träskmarkerna) är en fördel - du kan åka ut i träskbuss, åka båt, åka på safari eller delta i andra aktiviteter i Everglades National Park.

Marco Island

Marco Island

 
Träsksafari

Swamp Safari

Vi hoppas att du nu har en bättre idé om vad Floridas Golfkust ("the Florida Gulf Coast") har att erbjuda.

Om du ville åka ännu längre söderut, ja, då fick du åka till Florida Keys. Om du ska till, Florida Keys och Key West....besök då vår syster-sajt Keys Directory, med detaljerad information om Key Largo, Islamorada, Marathon, Lower Keys och Key West. Du finner även information om Florida Keys på svenska!

 

Keys Directory banner

 


BAKÅT


TILL BEACH DIRECTORY FRAMSIDAN


SLUT !


Return to the Beach Directory main page

ADVERTISE WITH US


Entire site, © 1999 - 2021 Logical Sites, Inc.

Website terms of use, copyright notices, privacy policy and other legal notices